fbpx Proč je vhodná doba pro investici do digitalizace a automatizace? | EXON

Proč je vhodná doba pro investici do digitalizace a automatizace?

"Tam, kde organizace ještě ve větší míře s digitalizací nezačaly, je nyní vhodný čas pro investici." Říká Miroslav Svoboda v článku pod názvem "Proč je právě teď vhodná doba pro investici do digitalizace a automatizace?".


Ing. Miroslav Svoboda, obchodní ředitel společnosti EXON s.r.o.

Ing. Miroslav Svoboda
Obchodní ředitel


"Bavíme‑li se o automatizaci činností napříč všemi oblastmi průmyslu, digitalizace probíhá již v posledních desítkách let. Tam, kde organizace ještě ve větší míře s digitalizací nezačaly, je nyní vhodný čas pro investici. Nejen investici do přímé automatizace (například výroby), ale i do podpůrných administrativních činností."

Digitalizace interních procesů dokáže výrazně zvýšit efektivitu. Hlavně digitální schvalovací postupy jsou oproti papírové formě rychlejší a efektivnější. Právě DMS/ECM systémy slouží k digitalizaci interních procesů, ale umí toho mnohem více."

"Při automatizaci nepřímých činností jde především o digitalizaci interních procesů, které dokážou výrazně zvýšit efektivitu. V současné době v organizacích stále převládají schvalovací postupy založené na papírové formě. Pokud jsou navíc schvalovatelé v rozdílné lokalitě, je tento postup často velice zdlouhavý. Jde například o zpracování velkého objemu dokumentů a dat s požadavkem na co nejvyšší rychlost – v oblasti ekonomiky, personalistiky, nákupu a podobně."

"Tuto problematiku řeší například softwarové nástroje Document Management System a Enterprise Content Management, ve kterých je možné spravovat jakýkoliv obsah informací a­ plynule s nimi digitalizovat firemní procesy."

Celý článek a více názorů vybraných zástupců společností v oblasti digitalizace a automatizace je k dispozici na webu Hospodářských novin.


Článek od společnosti EXON.

 

Pro více informací nás kontaktujte